Azt mondják a spárga a zöldségek királynője, ám lehető ő uralkodó asszonyság, kezdeti randevúink során sokszor fásat, öreget választottam, így nem igazán értettem, mi ez a felhajtás körülötte.
Kezdő háziasszonyként - én mondjuk 13 éve annak tartom magam, így sosem lehet beégni, szó szerint :)))) - azt mondom, hogy zöld spárgát vegyetek, azzal nem lehet nagyon palánkra futni, kevésbé szárad ki! A diétázóknak pedig üzenem, vízhajtó hatású, kalóriaszegény a kicsike, így próbálkozzatok vele nyugodtan!
Most, hogy szombat van, sorozatnézés közben eszembe jutott, figyel egy csokor zöld spárga már egy hete a hűtőben, rágcsálnék is valamit a nagy izgalmak közepette.Gyorsan megnéztem egy részt még a "13 reason why" című csodából - hamarosan írok róla -, majd felkerekedtem, és készítettem egy kis snacket.
No most akkor egy kis hogyan készült: a zöld spárgát megmosod, letördeled a végeit - ott pattan, ahol már puha, így nyugodt lehetsz, és centiméterben sem kell számolnod, hol lesz tökéletes a tisztítás. Csinos kis testét baconbe tekercseld, majd pakold tepsibe egymás mellé őket, és süsd cca. 175 fokon 20 percig.
Csokipuszi, Andóka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése